Παλιές ταινίες που έχουνε γυριστεί στο Πέραμα

Παλιές ταινίες στο Πέραμα
Κοινοποιησέ το

Οι απάνθρωποι – Ransom Baby (1972)

Αστυνομική περιπέτεια των ’70s με σκηνες στο Περαμα. Είναι «Οι απάνθρωποι» του 1972 σε σενάριο Μαξ Ρομάν και σκηνοθεσία Παύλου Φιλίππου. Αγγλικός τίτλος: «Ransom baby«.

«Μέρες του ’36» (1972)

Απόσπασμα από τις «Μέρες του ’36», ταινία του 1972 σε σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ένας πρώην καταδότης της αστυνομίας κατηγορείται για φόνο που δεν έκανε και ο δικηγόρος του (Γιώργος Κυρίτσης) κινείται για να βρει στοιχεία και μάρτυρες για την αθωότητα του πελάτη του. Εδώ, βρίσκει έναν βασικό μάρτυρα και μαζί επιβιβάζονται στο τραινάκι του Περάματος. Όλα αυτά λίγο πριν την 4η Αυγούστου 1936. Στο τέλος του αποσπάσματός μας, ο δικηγόρος εισέρχεται σε έναν οίκο ανοχής, πάντα αναζητώντας μάρτυρες υπερασπίσεως, ακούγοντας τα εξ ατμαμάξης!

Οι Εκβιασταί» (1972)

Μέλη μιας σπείρας εμπόρων ναρκωτικών, ο αρχηγός της οποίας βρίσκεται στη φυλακή, αλλά έχει πλασάρει στην παρέα έναν πρώην συγκρατούμενό του, τον Ορέστη, για να ελέγχει τον υπαρχηγό του, τον Σερέτη, απαγάγουν τη μονάκριβη κόρη του εφοπλιστή Πέτρου Ρωμανού, την Ισαβέλλα.. Ο Ορέστης παρακολουθεί τον κακοποιό μέσα στο βαγόνι στο Περαμα.

 

Από που πάνε για τη χαβούζα (1978)

Από που πάνε για τη χαβούζα είναι ο τίτλος ελληνικής κωμικής ταινίας του 1978, παραγωγής Καραγιάννης – Καρατζόπουλος με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο σε σκηνές στο Πέραμα στην γειτονιά με τα αυθαίρετα οπου πέρα απο τα τεκταινόμενα της ταινίας εχουμε μία εικόνα απο τον σκληρό αγώνα που εκαναν οι κάτοικοι της περιοχής για να αποκτήσουν μία στέγη.
Σε ένα σημείο λοιπόν της ταινίας βλέπουμε την Α.Βαγενα με τον Γ.Κοτανίδη και τον αείμνηστο πλεον Ν.Τσαχιρίδη να συζητάνε σε ενα αυθαίρετο και μετά να εμφανίζεται και ο Βέγγος.

Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ της ομάδας των 6 ΑΓΩΝΑΣ

Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ της ομάδας των 6 ΑΓΩΝΑΣ (Θ.Μαραγκός, Δ. Γιαννικόπουλος, Ηλ. Ζαφειρόπουλος, Γ. Θανασούλας, Κ. Παπανικολάου & Φ. Οικονομίδης). Μια ταινία που καταπιάνεται με τον τελευταίο χρόνο της χούντας και τον πρώτο χρόνο της μεταπολίτευσης. Έτος 1975. Εδώ το τραγούδι – αφιέρωμα στο Πέραμα.

Περαμα 1964 – από την ταινία «Δύσκολοι δρόμοι»

Διάφορα Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Κοινοποιησέ το

Σχετικές δημοσιεύσεις