Παλιές ταινίες που έχουνε γυριστεί στο Πέραμα

Παλιές ταινίες στο Πέραμα

Οι απάνθρωποι – Ransom Baby (1972)

Αστυνομική περιπέτεια των ’70s με σκηνες στο Περαμα. Είναι “Οι απάνθρωποι” του 1972 σε σενάριο Μαξ Ρομάν και σκηνοθεσία Παύλου Φιλίππου. Αγγλικός τίτλος: “Ransom baby“.

“Μέρες του ’36” (1972)

Απόσπασμα από τις “Μέρες του ’36”, ταινία του 1972 σε σκηνοθεσία Θόδωρου Αγγελόπουλου. Ένας πρώην καταδότης της αστυνομίας κατηγορείται για φόνο που δεν έκανε και ο δικηγόρος του (Γιώργος Κυρίτσης) κινείται για να βρει στοιχεία και μάρτυρες για την αθωότητα του πελάτη του. Εδώ, βρίσκει έναν βασικό μάρτυρα και μαζί επιβιβάζονται στο τραινάκι του Περάματος. Όλα αυτά λίγο πριν την 4η Αυγούστου 1936. Στο τέλος του αποσπάσματός μας, ο δικηγόρος εισέρχεται σε έναν οίκο ανοχής, πάντα αναζητώντας μάρτυρες υπερασπίσεως, ακούγοντας τα εξ ατμαμάξης!

Οι Εκβιασταί” (1972)

Μέλη μιας σπείρας εμπόρων ναρκωτικών, ο αρχηγός της οποίας βρίσκεται στη φυλακή, αλλά έχει πλασάρει στην παρέα έναν πρώην συγκρατούμενό του, τον Ορέστη, για να ελέγχει τον υπαρχηγό του, τον Σερέτη, απαγάγουν τη μονάκριβη κόρη του εφοπλιστή Πέτρου Ρωμανού, την Ισαβέλλα.. Ο Ορέστης παρακολουθεί τον κακοποιό μέσα στο βαγόνι στο Περαμα.

 

Από που πάνε για τη χαβούζα (1978)

Από που πάνε για τη χαβούζα είναι ο τίτλος ελληνικής κωμικής ταινίας του 1978, παραγωγής Καραγιάννης – Καρατζόπουλος με πρωταγωνιστή τον Θανάση Βέγγο σε σκηνές στο Πέραμα στην γειτονιά με τα αυθαίρετα οπου πέρα απο τα τεκταινόμενα της ταινίας εχουμε μία εικόνα απο τον σκληρό αγώνα που εκαναν οι κάτοικοι της περιοχής για να αποκτήσουν μία στέγη.
Σε ένα σημείο λοιπόν της ταινίας βλέπουμε την Α.Βαγενα με τον Γ.Κοτανίδη και τον αείμνηστο πλεον Ν.Τσαχιρίδη να συζητάνε σε ενα αυθαίρετο και μετά να εμφανίζεται και ο Βέγγος.

Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ της ομάδας των 6 ΑΓΩΝΑΣ

Απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ της ομάδας των 6 ΑΓΩΝΑΣ (Θ.Μαραγκός, Δ. Γιαννικόπουλος, Ηλ. Ζαφειρόπουλος, Γ. Θανασούλας, Κ. Παπανικολάου & Φ. Οικονομίδης). Μια ταινία που καταπιάνεται με τον τελευταίο χρόνο της χούντας και τον πρώτο χρόνο της μεταπολίτευσης. Έτος 1975. Εδώ το τραγούδι – αφιέρωμα στο Πέραμα.

Περαμα 1964 – από την ταινία “Δύσκολοι δρόμοι”

Πέραμα 1980 . Απο την ταινία «Παραγγελιά!»

Η ταινία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Νίκου Κοεμτζή, ο οποίος μετά το επεισόδιο που προκάλεσε σε ένα λαϊκό κέντρο διασκέδασης, το 1973, έγινε γνωστός σαν ο αντιπροσωπευτικός θερμόαιμος, λαϊκός ήρωας που συγκρούεται με το κατεστημένο.
Ο Νίκος Κοεμτζής βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο εκείνο το βράδυ μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, Δημοσθένη, ο οποίος και έκανε μια «παραγγελιά» από την ορχήστρα για να χορέψει τις «βεργούλες» του Μάρκου Βαμβακάρη. Στο μαγαζί όμως, βρισκόντουσαν και τρεις ασφαλίτες, οι οποίοι γνώριζαν τη συγγένεια του ατόμου που «έκανε την παραγγελιά» με τον Κοεμτζή, ο οποίος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές και είχε στοχοποιηθεί λόγω των πολιτικών θέσεων μελών της οικογένειάς του. Οι τρεις άντρες της Ασφάλειας πάτησαν τον ιερό άγραφο νόμο της εποχής, που επέβαλλε να χορεύει μοναχά αυτός που ζήτησε την «παραγγελιά» και άρχισαν να χορεύουν γύρω από τον Δημοσθένη.
Ο Κοεμτζής ξεσπά, ουρλιάζοντας «Παραγγελιά, ρε!», βγάζει μαχαίρι. Οι τρεις ασφαλίτες πέφτουν νεκροί, ενώ ακόμα 8 άτομα τραυματίστηκαν.
Ο καβγάς, με την εμπλοκή και της αστυνομίας, μετετράπη σε αιματηρό επεισόδιο, το οποίο απασχόλησε εκτενέστατα τα ρεπορτάζ και την κοινή γνώμη.
Το αποσπασμα της ταινιας ειναι μετά το φονικό, οπου ο Κοεμτζής κρύβεται στο σπιτι ενος γνωστου του, στα αυθαίρετα πανω απ τα καζάνια στο Πέραμα, αυτός τον ‘δίνει’ στην αστυνομία κι επειτα η αστυνομια περικυκλωνει την παραγκα και μετα απο συντομη ‘μαχη’ τον συλλαμβανει.

Διάφορα Σχόλια
Κοινοποιησέ το

Σχετικές δημοσιεύσεις