ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ποιοι κατεβαίνουν για δήμαρχοι στο Πέραμα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ με ονόματα και… κόμματα

Πώς διαμορφώνονται οι συσχετισμοί και οι επιπτώσεις της απλής αναλογικής

Aν και έχουμε έξι μήνες μέχρι τις δημοτικές εκλογές, η προεκλογική εκστρατεία έχει αρχίσει στους δήμους της περιφέρειας του Πειραιά και βέβαια οι υποψήφιοι έχουν ήδη πάρει θέσεις στην… αφετηρία, ενώ έπεται μεγάλη συνέχεια με πληθώρα υποψηφιοτήτων.

Αυτό φυσικά οφείλεται στον «Κλεισθένη» και στην απλή αναλογική, που βάζει πολλούς εκλεγμένους στο παιγνίδι της εξουσίας, γι’ αυτό και… άνοιξε η όρεξη πολλών. Γιατί εννιά υποψήφιοι -που μπορεί να γίνουν και 12- σ’ έναν δήμο με 12.000 ψηφοφόρους σίγουρα είναι υπερβολή. Δεδομένου ότι σ’ αυτήν την περίπτωση και εφόσον όλοι οι συνδυασμοί κατεβάσουν πλήρες δημοτικό και κοινοτικό ψηφοδέλτιο, ένας δημότης στους 15 θα είναι υποψήφιος! Έτσι όπως πάει, δηλαδή, θα έχουμε υποψήφιους και δεν θα έχουμε… ψηφοφόρους (σε περίπτωση μεγάλης αποχής). Στη χώρα όμως της υπερβολής -όπως είναι η δική μας- όλα γίνονται…

Ας δούμε όμως πώς διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το… παζλ των υποψηφιοτήτων στο Πέραμα

Στο Πέραμα, όσο η συντηρητική παράταξη είναι διασπασμένη, με τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Λαγουδάκο και τη Γιώτα Βοϊδονικόλα να κατεβάζουν χωριστά ψηφοδέλτια, ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης αισθάνεται πιο άνετα. Γιατί το αναμφισβήτητο έργο του, οι παρεμβάσεις στα καίρια ζητήματα που έκανε (δεξαμενές, υποθαλάσσια ζεύξη με Σαλαμίνα, τραμ κ.λπ.) και οι διορισμοί του δίνουν πόντους. Θα είναι υποψήφιος, και μάλιστα με τη… βούλα του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που ήρθε πολλές φορές σε ρήξη με την κυβέρνηση, ειδικά για το θέμα των δεξαμενών πετρελαίου. Το ΚΚΕ δεν θα κατεβάσει τη δημοσιογράφο Αθηνά Ζύμαρη, που έχει πολύ επιτυχημένη θητεία, γιατί δεν έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο και στη θέση της θα κατέβει ο Βασίλης Βατίστας.

Πλήγμα για τη συντηρητική παράταξη θεωρείται η επανεμφάνιση του πρώην δημάρχου Παντελή Ζουμπούλη, που θα επιδιώξει να ξαναδιεκδικήσει τη δημαρχία, έχοντας μαζί του και τη Γιώτα Βοϊδονικόλα. Από τη στιγμή που Ζουμπούλης – Βοϊδονικόλα θα μαζέψουν τις νεοδημοκρατικές ψήφους αδυνατίζει η θέση και του πρώην δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκου, ο οποίος θα επιδιώξει να πάρει το επίσημο χρίσμα της ΝΔ, χωρίς όμως σοβαρές πιθανότητες.

Διασπασμένο όμως εμφανίζεται και το ΚΙΝΑΛ, καθώς κόντρα στον επίσημο υποψήφιο του κόμματος Γιώργο Παρασκευόπουλο θα βρεθεί ο Θόδωρος Τερζής, ως ανεξάρτητος βέβαια, ο οποίος όμως θα… ψαρέψει και στη δεξαμενή των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ. Θα υπάρξουν όμως και άλλες δύο ανεξάρτητες υποψηφιότητες, του Φίλιππου Κάκαρη και του Τάσου Κούρτη, που… αυτομόλησαν από τον συνδυασμό του δημάρχου Γιάννη Λαγουδάκη.

Αδιευκρίνιστη παραμένει η στάση του γιατρού Δημήτρη Θεοδωρουλέα, που εξελέγη ως ανεξάρτητος στις περασμένες εκλογές και παρότι είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο του Περάματος προσανατολίζεται να μην ξανακατέβει. Μια σύγκριση των συνεπειών του «Κλεισθένη» στις προσεχείς εκλογές είναι ότι ήδη έχουμε επτά-οκτώ υποψηφιότητες σ’ ένα εκλογικό σώμα που δεν ξεπερνάει τις 15.000!

ΠΗΓΗ

Διάφορα Σχόλια
Κοινοποιησέ το

Σχετικές δημοσιεύσεις